Τρ20022018

Ενημέρωση:11:57:03 πμ

Nέα της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Πρόσκληση 12ου Τακτικού Συνεδρίου

Αθήνα,   6-5-2009
Αρ. Πρωτ. : 5426                                                 Προς: Α'βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα : 12ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Α. Σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 12 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και το Ν. 1264/82 και μετά την απόφαση της 4-3-2009 του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καλούμε τους αντιπροσώπους στο 12ο Τακτικό Απολογιστικό  Συνέδριο της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, που θα γίνει στο Ξενοδοχείο " Athens Imperial " του Νομού Αττικής, Αθήνα (Πλατεία Καραϊσκάκη) στις 24 και 25 Ιουνίου 2009.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης θα είναι:
α.    Διοικητικός Απολογισμός για την περίοδο από το 11ο έως το 12ο Τακτικό Συνέδριο.
β.    Οικονομικός Απολογισμός για την ίδια περίοδο και Προϋπολογισμός για το διάστημα μέχρι το επόμενο Τακτικό Συνέδριο.
γ.    Αποφάσεις - Ψηφίσματα.

Β. Η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων θα γίνει στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του Συνεδρίου με την παράκληση να γνωστοποιηθούν εγκαίρως στην Ομοσπονδία οι όποιες μεταβολές έτσι ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για τη σύνταξη των καταστάσεων και των δελτίων των αντιπροσώπων. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από την ετήσια κράτηση 2% από τον πόρο του 6‰ υπέρ της Ομοσπονδίας και βάσει του άρθρου 9 του ισχύοντος Καταστατικού για τους πόρους, θεωρείται ότι όλες οι Α΄ βάθμιες Ενώσεις έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι της Ομοσπονδίας και συνεπώς είναι ταμειακά εντάξει.

Λοιπές λεπτομέρειες και διευκρινήσεις καθορίζονται με τη σχετική εγκύκλιό μας.

Συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 14-5-2009

Αθήνα,    11 / 5 / 2009
Αρ. Πρωτ. :
5436

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στη συνεδρίασή του στις 29/4/09 αποφάσισε την συμμετοχή του Κλάδου μας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ που εκτός των γενικότερων προβλημάτων απόκρουσης από τους εργαζόμενους των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, θέτει σαν βασικούς διεκδικητικούς στόχους αυτής της απεργιακής κινητοποίησης και :
α)
Την αποφασιστική χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων από τον Κρατικό προϋπολογισμό για να ομαλοποιηθεί η χορήγηση του εφάπαξ στους χιλιάδες Δ.Υ. και
β)
Την χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ ώστε να αποτραπεί η συνεχιζόμενη περικοπή ιατρικών εξετάσεων για τους Δ.Υ., καθώς και η ανατροπή δικαιωμάτων που αφορούν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Τέλος καταγγέλλει την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι αξιώσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων για μισθούς, επιδόματα κλπ. παραγράφονται μετά από δύο χρόνια, ενώ για άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι δικαστές και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ισχύει η πενταετία, αποτελεί πρόκληση για όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
Η απόφαση αυτή αποτελεί νέο πλήγμα κατά των Δημοσίων Υπαλλήλων, είναι η συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης για συνολικό περιορισμό των απαιτήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, η οποία εκφράστηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, που όμως δεν τελεσφόρησε και τώρα επανέρχεται από άλλη οδό.
Επιπρόσθετα των αιτημάτων που θέτει η ΑΔΕΔΥ, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν αγωνιζόμενοι και για τα δικά μας ιδιαίτερα προβλήματα :

1. Ομογενοποίηση των αποδοχών μας
2.
Αύξηση του επιδόματος (πρώην 7‰) κατά 150 € και εξόφληση της οφειλής του 2001.
3.
Διευθέτηση οριστική των προβλημάτων των εκτός έδρας σύμφωνα με τις θέσεις μας.
4.
Επίλυση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σύμφωνα με τις θέσεις μας.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ   14-5-09   ΣΤΗΝ   ΠΛΑΤΕΙΑ  ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ   ΣΤΙΣ  11.00

Σύσταση της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. προς τους Διπλ. Μηχανικούς για τα "Εκτός Έδρας"

Αθήνα,   10  / 4  /2009

Αρ. Πρωτ. : 5388

Προς : Α΄ βάθμιες ΕΜΔΥΔΑΣ

Θέμα: Σύσταση της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ προς τους Διπλ. Μηχανικούς για τα ΄΄Εκτός Έδρας΄΄.

 


Συστήνουμε στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καταβολή της αυξημένης δαπάνης που προβλέπεται για τους Μηχανικούς στις Εκτός Έδρας μετακινήσεις από τους Παρέδρους των Υπηρεσιών τους, τα παρακάτω :

  1. Να μην αποδεχτούνε σε καμία περίπτωση την μειωμένη δαπάνη.
  2. Να επανυποβάλλουν  τα σχετικά δικαιολογητικά επισυνάπτοντας την διευκρινιστική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου καθώς και την απόφαση του Απριλίου 2008 του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην οποία αναφέρεται με σαφήνεια ότι η αυξημένη δαπάνη που προβλέπεται για τους Διπλ. Μηχανικούς αφορά κάθε υπηρεσιακή μετακίνηση, σε αντίθεση με εκείνη του Νοεμβρίου του ίδιου Τμήματος που την συνδέει με τα έργα.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ ήδη έχει θέσει το θέμα στην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να υπάρξει τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία.

Γενικές συνελεύσεις Α΄ βάθμιων

 


ΓΕΝΙΚΕΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ  -

Α΄ ΒΑΘΜΙΩΝ ΕΜΔΥΔΑΣ 2009

Αρ. Πρωτ. Εισερχόμενο

Ημερομηνία

Συνέλευσης

 

 

 

1.

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

5224

Τρίτη,  10 Μαρτίου

 

2.

ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρ. Μακεδονίας

5235

5439

Πέμπτη 12 Μαρτίου

έκτακτη: Πέμπτη 14 Μαϊου

 

3.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Κεντρ. & Νότιας Πελοποννήσου

5348

Παρασκευή 3 Απριλίου

 

4.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Ηπείρου Κερκύρας Λευκάδας

5239 , 5418

Παρασκευή 20 Μαρτίου,

επαναληπτική Τετάρτη 13 Μαΐου

 

5.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Ν. Μαγνησίας

5435

Τρίτη, 26 Μαίου

 

6.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Ν. Ευβοίας

5238

Πέμπτη  5 Μαρτίου

 

7.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Ανατολικής Κρήτης

5222 , 5222 B , 5419

5453

Τετάρτη,  18 Μαρτίου ,

Εκτακτη Τετάρτη 27 Μαίου

 

8.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Στερεάς Ελλάδας

5231

Τετάρτη, 11  Μαρτίου

 

9.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Ανατολικής Μακεδονίας

5277

Τετάρτη, 8 Απριλίου

 

10.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Κεντρ. & Δυτικής Θεσσαλίας

5311

Τρίτη,  31 Μαρτίου

 

11.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Ν. Δωδεκανήσου

5420

Πέμπτη 7 Μαίου

 

12.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Ν. Αιτωλοακαρνανίας

5394

Παρασκευή 8 Μαίου

 

13.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Δυτικής Κρήτης

5255

Παρασκευή 27 Μαρτίου

 

14.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Δυτικής Μακεδονίας

5409

Παρασκευή 15 Μαΐου

 

15.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Δυτικής Ελλάδας

5225

Παρασκευή,   6 Φεβρουαρίου

 

16.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Θράκης

5312

Τρίτη 7 Απριλίου

 

17.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Λέσβου

5291

Πέμπτη  26 Μαρτίου

 

18.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Σάμου

 

 

 

19.

ΕΜΔΥΔΑΣ  Χίου

5243

5441

Δευτέρα 30 Μαρτίου
Έκτακτη: Παρασκευή 29 Μαϊου

 


Ανακοίνωση της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. για την Εργατική Πρωτομαγιά

Αρ. Πρωτ. : 5414

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2009

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζομένους της χώρας σε αγωνιστική ετοιμότητα και τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες μπροστά σε νέα προβλήματα, σ΄ ότι αφορά την χρηματοδότηση, την στελέχωση, την θεσμική προστασία και την κοινωνική τους λειτουργία.

Οι εργαζόμενοι πλήττονται δραματικά από τις ασκούμενες πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά και της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης στην Ευρώπη και τον κόσμο που εδώ και χρόνια επιφυλάσσει προβλήματα και ανέχεια για τους ίδιους και πολλαπλούς παραδείσους για τις Τράπεζες, τα χρηματιστήρια και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση και προσπαθούν τις συνέπειές της, να τις φορτώσουν και πάλι στις πλάτες των εργαζομένων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους και να βρίσκονται σε αγωνιστική διεκδικητική δράση για :

· Τα εργασιακά δικαιώματα ενιαία και μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο, πλήρη απασχόληση, πλήρη ωράρια, πλήρη αμοιβή, πλήρη κοινωνική ασφάλιση.

· Την διασφάλιση των μισθών και συντάξεων : ουσιαστικές αυξήσεις, ανατροπή της πολιτικής λιτότητας,  ανατροπή της άνισης, άδικης, και ταξικής φορολογικής πολιτικής που διανέμει το κόστος της κρίσης σε όλους τους άλλους εκτός από τους υπεύθυνους, δηλαδή το κεφάλαιο.

· Τις δημόσιες πολιτικές και την ενίσχυση των Δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών αντί των ιδιωτικοποιήσεων (ΣΔΙΤ, Συμβάσεις Παραχώρησης κλπ) και της εμπορευματοποίησης των Δημόσιων αγαθών (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Δημόσια Έργα και Υποδομές, Ενέργεια, Μεταφορές κ.α.) που διευρύνουν τις ανισότητες και την εκμετάλλευση.

· Καθιέρωση ουσιαστικών Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο : αξιοκρατική στελέχωση των Υπηρεσιών. Όχι στην κομματικοποίηση και τις πελατειακές σχέσεις.

· Τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα και ελευθερίες που πλήττονται.

· Την προστασία των μεταναστών και την μεγαλύτερη πολιτική δέσμευση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

1η Μάη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις

(11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος για την Αθήνα)

Εξώδικη Γνωστοποίηση της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ., Όλων των Διπλ. Μηχανικών Δ.Υ. από τα Όργανα και Επιτροπές Ελέγχου ή παραλαβής Ιδιωτικών Επενδύσεων και λοιπών ενισχυόμενων Ιδιωτικών επιχειρηματικών δράσεων των Αναπτυξιακών Νόμων και των Ευρωπαϊκών Καν

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ  -  ΑΠΟΧΗΣ

Όλων των Διπλ. Μηχανικών Δ.Υ. από τα Όργανα και Επιτροπές Ελέγχου ή παραλαβής Ιδιωτικών Επενδύσεων και λοιπών ενισχυόμενων Ιδιωτικών επιχειρηματικών δράσεων των Αναπτυξιακών Νόμων και των Ευρωπαϊκών Κανονισμών, με διάρκεια από τις 01-05-2009  έως και 31-10-2009.

ΠΡΟΣ

1. Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (κοινοποιούμενη και στα εποπτευόμενα Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και στις Περιφέρειες)

2. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών και εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και Οργανισμούς.

3. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

4. Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας (και στα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ)

5. Υπουργό Ανάπτυξης

**************

Περισσότερα...